Preskoči na glavni sadržaj

Vratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja

Vratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja

Divljač

Dodaj u omiljene 120 Minuta 

Trajanje Težina

Printaj Predloži Podijeli recept

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 120 Minuta

Priprema:Marinirano meso uvaljati u brašno samo s jedne strane i sa svih strana prepeći na zagrijanoj masnoći  dok ne dobije lijepu boju. Zaliti Portom i pustiti da alkohol ishlapi. Dodati sitno sjeckani češnjak i lagano popržiti. Dodati toliko temeljca da prekrije odreske i lagano kuhati oko 45 min.Dodati sitno sjeckani peršin, ružmarin, sol, drobljeni papar i muškatni oraščić, pustiti da se umak reducira do pola. Kad je meso mekano, zaliti vrhnjem za kuhanje pa dodati par kockica rashlađenog maslaca da se umak lijepo poveže. Poslužiti uz kuhane njoke, koje smo sotirali na maslacu uz dodatak svježe kadulje.Preporuka za vino uz jelo: WINEMAKERS OF CROATIA Cabernet Sauvignon vrhunsko crno vino

 

Sastojci

za  

4

 Osoba

Marinirane vratine 450 g

Kosani peršin 1 žlica

Ružmarin 1 grančica

Maslac 45 g

Vrhnje za kuhanje 250 ml

Temeljac 500 ml

Crni papar

po želji

Češnjak 2 režnja

Sol

po želji

Muškatni oraščić

po želji

Porta 250 ml

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Torta od badema i prošeka (Svečana kaštelanska torta

Kaštelanska torta naziva se svečanom jer u nju (ni manje ni više) ide 12 jaja, a radila se tradicionalno za blagdane, vjenčanja, krštenja, krizme, rođendane, no, shvatili ste – za svaku svečaniju prigodu.  Nemojte da vas količina jaja natjera u bijeg, nisu stare dalmatinske none bile lude :) Mada jest kolesterolska bomba, ona se također sastoji i od badema koji je tradicionalno imala svaka kuća u Dalmaciji. Nemojte da vas ni količina šećera otjera, jer torta uopće nije slatka. Inače ne volim preslatke kolače i uvijek količinu šećera prilagodim sebi, ali ova torta zaista ne treba nikakva prilagođavanja. Ona je jednostavna i u toj svojoj jednostavnosti je savršena! Ako ste ljubitelj marcipana i čokolade, onda je ova torta pun pogodak za vas – jer ona nije ništa drugo do mekanog savršenstva – bez brašna, sa skoro pola kg bajama (badema) ona je pravi pečeni marcipan! torta od badema Potrebni sastojci (za 12 osoba): Za biskvit: 12 domaćih jaja 240 g fino mljevenih badema 160 g gr...

Tarator

Osvježavajuća ljetna juha ili salata Sastojci: 1 l ovčijeg kiselog mlijeka (zamjena: 1/2 l kiselog mlijeka i 1/2 l kiselog vrhnja) 1 veći krastavac 2 - 3 češnja češnjaka sol, papar malo mljevenih oraha malo ulja U posudu staviti kiselo mlijeko, dodati mu usitnjeni češnjak, sol, papar, nasjeckane orahe. Dodati malo ulja i promiješati. Select rating Prosječan recept Dobar recept Vrlo dobar recept Odličan recept Izvrstan recept Prosječan recept Dobar recept Vrlo dobar recept Odličan recept Izvrstan recept

Torta od badema

Ova osvježavajuća torta dolazi od soka od limuna i džema od višanja koji torti daju notu svježine... Sastojci za tortu od badema 6 jaja, odvojeno bjelanci i žumanci 150 g šećera 1 žlica soka od limuna prstohvat soli 120 g mljevenih badema 75 g brašna za fil: 125 g maslaca, omekšali 120 g šećera 120 g mljevenih badema 2 žlice soka od limuna ribana korica jednog limuna 125 ml vrhnja za šlag i još: 5-6 žlica džema od višanja (malo gušćeg) 100 g listića badema za ukrašavanje Priprema torte od badema pripremiti lim , podmazati ga i pobrašniti ili samo obložiti papirom za pečenje...dimenzije 33 x 30 a pećnicu uključiti na 180°C pomiješati brašno i mljevene bademe umutiti snijeg od bjelanaca s malo soli posebno mutiti žumance sa šećerom i limunovim sokom u umućena žimanca naizmjenično od 3-4 puta dodavati snijeg od bjelanaca i mješavinu brašna i badema..poravnati i peći u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta pečen izvaditi iz lima, ohladiti i prereza...